Veel gestelde vragen?
Wellicht vind je hier het antwoord.

De meeste vragen die we krijgen? Die hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Heb je een andere vraag? Of heb je advies nodig? Iedereen heeft zijn eigen processen en voor iedereen is de oplossing anders.

Schroom niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Of boek een online demo met Fred en stel daar al je vragen.

Maak van online verkopen een feestje!  Maak van online verkopen een feestje! 

r2m connected

Bedrijfsinformatie

Retail2Market is dé oplossing voor retail ondernemers die, naast hun stenen winkel(s) omzet, ook snel, eenvoudig en voordelig extra (aanvullende) omzet uit online verkopen willen halen. Dat kan zijn via de eigen webshop en/of op marketplaces als bol.com.

Allereerst koppelen wij met jullie brondata, dus het kassasysteem, de ERP of voorraadadministratie. Anders dan onze concurrenten beginnen wij bij de échte bron. En daarmee heb je niet eens per se een eigen webshop nodig. Maar als je die hebt, dan kunnen we ook die automatisch vullen met jullie productaanbod.

Ten tweede ontzorgen wij onze gebruikers, anders dan vele andere platformen. Vooral door je niet te vermoeien met koppelingen die je zelf moet leggen of dat je zelf complexe ‘mapping’ moet inrichten om jouw productaanbod naar de eigen webshop of marketplaces te krijgen.

Daarnaast zoeken wij altijd naar snelheid en eenvoud in functionaliteit en gebruik. Je hebt als retail ondernemer ook nog fysieke winkels te runnen. Daardoor ontstaat vaak tijdgebrek, dus automatiseren wij, zodat je tijd kunt besparen.

Retail ondernemers hebben behoefte om zoveel mogelijk op één plek de online verkopen te managen. Dat is waar Retail2Market helpt. Van het opvoeren van het productaanbod naar online tot het afhandelen van orders en retouren.

De orderafhandeling van de online orders is vaak een tijdrovend proces, met te veel handelingen. Inloggen op verschillende platformen, verschillende orderpicklijsten, pakbonnen, verzendetiketten en verzendcodes. Met Retail2Market handel je alle online verkopen, van alle online verkoopkanalen op één uniforme en makkelijke wijze af.

Retail2Market is officieel gelanceerd in maart 2021. Met onze internet ondernemingen software ontwikkelaar Team X6.nl en online marketing bureau Team F&J, zijn we al ruim 20 jaar actief in de retailbranche en hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan met koppelingen, het ontsluiten van data naar online (en weer terug) en de online verkoopmogelijkheden.

En uiteraard hebben we heel veel processen van retailondernemingen gezien en geautomatiseerd. Al die kennis en kunde hebben we in één slimme software oplossing gestopt. Een oplossing waarmee onze klanten snel en eenvoudig hun online verkopen kunnen managen. Retail2Market maakt van online verkopen een feestje.

Onze customer service staat iedere maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 voor je klaar, zowel via mail als telefonisch. Je kunt óns namelijk wel gewoon bellen 🙂 En mailen kan altijd.

Systeem

Met Retail2Market heb je één systeem waarmee je het volledige proces rondom het opvoeren van producten naar online en het productbeheer kunt uitvoeren. Juist als je online wilt verkopen op meerdere online verkoopkanalen, bijvoorbeeld de eigen webshop en/of marketplaces als bol., dan is Retail2Market dé oplossing.

Vanuit één systeem brengen we jullie productaanbod uit de stenen winkel, geautomatiseerd online. Altijd met de juiste informatie en een synchrone winkel- en online voorraad.

Absoluut. Het kan zijn dat je bepaalde producten niet online wilt verkopen. Met Retail2Market kunnen zowel producten als complete productgroepen, worden uitgesloten van online verkoop.

Ja juist! Wij koppelen jouw bron, het kassasysteem, ERP of voorraadadministratie aan Retail2Market. De slimme  productbeheer module )PIM) van Retail2Market helpt vervolgens, om snel en makkelijk de productdata uit jouw bron te verrijken met productomschrijvingen en afbeeldingen.

Het afbeeldingenbeheer wordt ook veel sneller, want in Retail2Market hebben we een paar hele fijn functionele oplossingen bedacht waardoor je afbeeldingen niet zelf hoeft te hernoemen, resizen of bewerken.

Retail2Market kent 19 verschillende kassasysteem koppelingen. Meer over de kassa software koppelingen, lees je hier! Gebruik je kassa software die nog niet op ons lijstje staat? Laat het ons vooral weten.

Wij hebben uiteraard een koppeling met bol. En sinds begin 2023 zijn wij ook officieel partner van bol. En als partner hebben wij een hele goede bol. integratie.

Als je Retail2Market gebruikt voor onder andere het verkopen op bol.? Dan hoef je eigenlijk niet meer in te loggen op de bol. omgeving. Producten komen namelijk automatisch op bol. (als er voorraad is). En orders handel je snel af in Retail2Market, ook als je verzending via bol (VVB) doet.

Wil je prijzen wijzigen op bol.? Dan kan dat eenvoudig, je ziet ook direct de prijsstelling van de concurrentie, zodat je een goede pricing kunt doen #handig.

Retail2Market zorgt voor een naadloze synchronisatie van de winkelvoorraad en de online voorraad. Minimaal iedere 15 minuten wordt de voorraad gesynchroniseerd van alle kanalen.

Zowel met de bron (kassa) als de webshop en de marketplaces waarop jullie verkopen. Bij iedere order en bij iedere retourverwerking wordt de voorraad opnieuw gesynchroniseerd. Zo blijft je voorraad altijd actueel. En dat is ook een belofte.

Altijd een synchrone winkel- en online voorraad.

Ja. In Retail2Market kun je snel zelf de prijzen van producten bepalen voor de verschillende online verkoopkanalen. Zo kun je bijvoorbeeld, als het sale periode is in de stenen winkel, de producten op bol. voor de ‘normale’ verkoopprijs blijven verkopen (tip van één van onze klanten) want zo haal je net nog weer meer marge.

Je kunt altijd, per kanaal, prijsaanpassingen doen.

Met de PIM basic kun je de juiste productinformatie, zoals de prijs, afbeeldingen en commerciële teksten toevoegen aan je producten in één taal en in één valuta.

Ben je meertalig of wil je ook unieke kenmerken kunnen toevoegen? Dan biedt de PIM extended alle tools die je nodig hebt. Meertalige teksten en meerdere valuta.

De slimme productbeheer (PIM) module maakt het mogelijk om producten meer tekst te geven dan standaard in jullie ‘bron’ zit. En dat is slim als het om online verkopen gaat.

Verrijk de basis productinformatie die uit je kassasysteem (bron) komt snel en eenvoudig in Retail2Market en beheer makkelijk en snel je producten, prijzen, afbeeldingen. En dat kan in één taal en één valuta of juist meerdere talen en valuta.

Jaaaaaa! En die is bewust een heel anthousiast antwoord. Met Retail2Market maken we het beheer van afbeeldingen écht zo makkelijk mogelijk. Dit onderdeel kost elke ondernemer altijd zoveel tijd en hoofdbrekens.

Je hoeft afbeeldingen niet meer te bewerken of te resizen of de bestandsnamen aan te passen. Je koppelt in Retail2Market snel 1 of meer afbeeldingen aan de producten en kunt zelfs de volgorde bepalen van de weergave. Afbeeldingen worden automatisch doorgezet naar alle online verkoopkanalen, met de juiste SEO vriendelijke naam, als het product voorraad heeft natuurlijk.

We beloven ‘Kind kan de was doen’ en onze slimme afbeeldingen beheer oplossing maakt deze belofte meer dan waar!

Cirkel strepen

Verzenden/retouren

Ja, hiervoor heb je de order afhandel module nodig. Met die module kun je in Retail2Market retouren snel wegboeken. Én elke retourboeking maakt dat de voorraad ook weer netjes +1 gesynchroniseerd wordt met jouw bron en alle andere verkoopkanalen. 

Altijd een synchrone winkel- en online voorraad is wat we beloven.

Ja. In Retail2Market gebruik je eenvoudig wat je nodig hebt, zoals bijvoorbeeld orderpicklijsten (al dan niet met kleine productafbeelding, wat heel handig kan zijn voor de medewerker die ook ziet welk artikel hij/zij zoekt).

Maar ook pakbonnen én verzendetiketten. Wij halen het verzendetiket van het betreffende verkoopkanaal op, jij kunt die vervolgens uitprinten en op het pakket plakken.

De Track and Trace code wordt uiteraard ook meteen netjes doorgegeven.

Gebruikers

Hier mogen wij een volmondig JA op antwoorden. En daar zijn we trots op. Onze klanten zijn heel tevreden over het gebruik van Retail2Market. Veel genoemde, blije reacties, zijn: het gebruiksgemak, de snelheid van werken, het slimme afbeeldingenbeheer en de altijd synchrone voorraad. En dat is precies wat we willen bereiken.

Alle retail ondernemers die, naast de omzet in hun stenen winkel, ook een stukje online omzet willen halen. Ondernemers die hun producten automatisch op de eigen webshop willen en/of ook willen verkopen op marketplaces als bol.com. Retail2Market helpt bij het online verkopen, door op één plek te ondersteunen in het productbeheer en de orderafhandeling en retouren.

Retail2Market ondersteunt reeds diverse retail ondernemers uit de schoenen, fashion, sport en outdoor branches.

Abonnementen

Retail2Market biedt een maandabonnement aan vanaf € 105,- euro excl. BTW per maand. Meer informatie over prijzen vind je op onze prijzen pagina.

Bij Retail2Market geloven we in persoonlijk contact. Wil je een abonnement aanvragen voor Retail2Market? Dan kun je je aanmelden voor een live demo met Fred of op een andere manier contact met ons opnemen. 

We hebben in elk geval eerst persoonlijk contact. Zo kunnen we je het beste advies geven en spreken we af welke functionaliteiten voor jou interessant zijn. 

Wij houden van helderheid en niet van addertjes. 

Alle Retail2Market abonnementen zijn per kwartaal opzegbaar. Mocht je ooit besluiten dat Retail2Market toch niet de beste software oplossing voor jouw bedrijf is, dan kun je het abonnement eenvoudig opzeggen. Dit kan zowel via mail als telefonisch.

Ja. Je kunt het gekozen abonnement upgraden of downgraden. Neem daarvoor altijd eerst telefonisch contact met ons op. Dan kunnen wij meedenken in jullie nieuwe wensen en behoeften en jullie zo goed mogelijk adviseren in het beste abonnement.

Ja. De koppeling van jullie bron, het kassasysteem, de voorraadadministratie, POS of ERP vraagt wat tijd. Voor die koppeling worden daarom eenmalige opstartkosten  van € 350,- excl. BTW berekend.

Daarnaast zijn er eenmalige aansluitkosten voor de marketplace koppelingen. Deze zijn ook € 350,- excl. BTW. 

Voor de koppeling met de webshop zijn de aansluitkosten afhankelijk van het webshop platform waar jullie op draaien. Meer informatie vind je op onze prijzen pagina.

Nee. Retail2Market biedt onze klanten ontzettend veel toegevoegde waarde. Onze klant wil naast de omzet in de stenen winkel(s) ook een mooi aandeel online omzet pakken. En daar helpt Retail2Market bij.

Wij hanteren heldere prijzen voor de maandabonnementen, waar jullie mooie omzet mee gaan maken. Zeker als je op marketplaces als bol. gaat verkopen.

Jazeker. We geven in principe iedere maand een keer een live online demo. Uiteraard ben je daar mogelijk niet de enige deelnemer, maar na afloop van de demo kun je al je vragen kwijt aan Fred. Wil je je aanmelden of ben je nieuwsgierig wanneer de volgende online demo is?

De daadwerkelijke verkopen die je mag verwachten? Dat is per platform verschillend. Wij hebben natuurlijk geen zicht op de kracht van jullie eigen webshop bijvoorbeeld.

Wel weten we dat klanten, zodra ze aangesloten zijn op bol., al binnen 1 uur de eerste orders mogen verwachten. Want alle producten die bol., op basis van de EAN, al kent daar begin je automatisch op mee te verkopen. 

Retail2Market maakt van online verkopen een feestje!

Dit is wat onze klanten zeggen

Pijl recht

Overtuigd?
Bel met Nienke of Fred.

En start morgen nog met online verkopen!
Of meld je aan voor ons maandelijkse webinar, als je eerst meer wilt weten.

Portret van Nienke
Portret van Fred

Als je je e-mailadres invoert, krijg je de uitnodiging voor het eerstvolgende webinar in je mail. En je gaat er ook mee akkoord dat we je marketing e-mails over Retail2Market sturen.